Mercedes värvar toppingenjör

Idag meddelade Mercedes att James Allison i fortsättningen jobbar för dem som teknisk chef och efterträder Paddy Lowe.

Allison har länge hört till de främsta ingenjörerna inom F1. Senast jobbade han för Ferrari 2013-2016. Han lämnade dock stallet i juli, mitt under säsongen,  efter att hans fru hastigt insjuknat i hjärnhinneinflammation och dog i mars. Allison ville vara närmare barnen och övriga familjen och Ferrari lät honom då sluta.

Men han är nu redo att ta itu med nya utmaningar. Lowe hade på engelska titeln ”executive director (technical)” medan Allison kommer att vara ”technical director” vilket de flesta andra stall också använder. Allison rapporterar direkt till stallchef Toto Wolff (har titeln ”executive director (business)”).

”Jag är mycket glad att komma tillbaka på jobb efter den här tiden borta från sporten. Det är ett enormt privilegium att få förtroendet till en position i ett stall som gjort så oerhört bra ifrån sig under de tre senaste säsongerna. Jag ser verkligen fram emot att få hjälpa Mercedes till ännu större framgångar under kommande år”, säger Allison.

Och naturligtvis är Wolff lika glad att ha fått Allison till stallet. Enligt honom var det inte lätt att hitta någon som kunde ytterligare förstärka en redan stark grupp av ingenjörer. Men Wolff tror att han i Allison har hittat den perfekta personen att leda gruppen, ge de yngre ingenjörerna utrymme att utvecklas och också komma med egna visioner.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s