Symonds lämnar överraskande Williams

Williams meddelade för en stund sen att deras tekniska chef, Pat Symonds, lämnar stallet. Officiellt sker det den 31. december.

Symonds kom till Williams från Virgin – som nu heter Manor – under säsongen 2013 då han ersatte  Mike Coughlan som slutade med omedelbar verkan. Då skrevs ett tre års kontrakt. Säsongerna 2014 och 2015 var fina år för Williams och Symonds, man slutade tredje båda åren. Men 2016 blev en liten besvikelse; man föll till femte.

Vice stallchef Claire Williams säger att Symonds ankomst till stallet var starten på en omstrukturering och Symonds var en central del i omformningen av stallet som blev mycket starkare. Williams tackar honom vidare för det hårda jobb och engagemang han visat under tiden där.

Symonds, vars specialområde är aerodynamik, har varit en av de ledande ingenjörerna inom sporten sen början av 1980-talet då han började jobba för Toleman.

Williams säger att man meddelar senare om en efterträdare. Mercedes Paddy Lowe har i spekulationerna förknippats med Williams. Lowes kontrakt med Mercedes går ut samma dag som Symonds slutar. Det har också spekulerats i att Symonds och Lowe skulle jobba sida vid sida, så att Symonds skulle skola in Lowe under en säsong och sen stiga åt sidan. Vad som nu får Symonds att sluta så fort vet vi inte. Men han har varit mycket kritisk till att stallet skulle släppa iväg Valtteri Bottas till Mercedes, ett arrangemang som ser ut att kunna förverkligas. Det kanske vi får veta i något skede eller så får det förbli en hemlighet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s