Det blir spännande avslutning i Abu Dhabi

Lewis Hamilton vann ett blött race i Brasilien och knappade in Nico Rosbergs försprång till 12 poäng.

Det regnade i Brasilien och starten sköts fram 10 minuter och startade bakom safety car. Loppet avbröts två gånger p.g.a. det dåliga vädret och krascher. Kimi Räikkönen hörde till en av dem som slutade loppet i skyddsräcket. Liksom också Felipe Massa som körde sitt sista hemmalopp och säkert hade önskat få avsluta loppet på ett lite annorlunda vis.

Rosberg kom i mål som andra och det får han tacka Red Bull för. Där hade man lite för bråttom att byta från full wet till intermediate däck och måste byta tillbaka åt Max Verstappen då han redan en gång kört förbi Rosberg. Verstappen föll ner till omkring 16. plats men på en blöt bana körde han upp till tredje plats efter en körning som saknar motstycke sen ”regnkungen” Michael Schumachers dagar.

I början av loppet gjorde Marcus Ericsson ett litet misstag och körde in i räcket. Det såg inte så bra ut för Sauber i det skedet, men det skulle ändras. När man kört alla 71 varv var Felipe Nasr på nionde plats och tog stallets första poäng i år. Det tog också Sauber förbi Manor i konstruktörsmästerskapet vilket betyder många miljoner i prispengar. Vilket är mer än välkommet.

I Abu Dhabi avgörs mästerskapet och då koras Rosberg till världsmästare för första gången eller Hamilton för fjärde gången. Och det kan man nästan garantera att regn ser vi inte där, utan mästerskapet kommer att avgöras i strålande förhållanden om två veckor.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s