Kampen om mästerskapet hårdnade ytterligare efter Italiens GP

Lewis Hamilton startade från första rutan i Monza, men tog en usel start vilket bäddade för seger för Nico Rosberg.

Hamilton föll till sjätte och Rosberg var först man i första kurvan, en plats som han inte lämnade ifrån sig. Det betyder att Hamiltons ledning nu bara är ynka två poäng så precis allt är ännu möjligt. I början körde Felipe Nasr och Jolyon Palmer ihop. Både kunde köra till depån för reparation men avbröt senare. Annars hände det inte så mycket under loppet. Veckans stora samtalsämne; Max Verstappen, såg man inte mycket av i Monza. Efter Kimi Räikkönens andra depåstopp körde han och Verstappen efter varandra, men Red Bull kallade in Verstappen så det blev aldrig någon kamp mellan dom.

Enligt uppgift ska Sauber ha fått en del nya delar sen senaste loppet i Belgien, men tyvärr märktes det inte nämnvärt i resultatet. Nasrs lopp slutade ju p.g.a. sammanstötningen med Palmer och Marcus Ericsson fick nöja sig med en 16. plats. Ett par poäng skulle vara väldigt viktiga för stallet. Manor har ett poäng medan Sauber ligger på noll. Det gör väldigt stor skillnad när pengar delas ut efter säsongen. Naturligtvis finns det ännu tid, men Manor ser rätt starkt ut i jämförelse med Sauber. Så helt lätt blir det inte.

För Williams gick loppet hyfsat. Valtteri Bottas körde i mål som sjätte och Felipe Massa, som meddelade på fredag att han slutar efter den här säsongen, var nionde. När Force India inte var lika starka som för en vecka sen är Williams nu igen framför och det skulle vara viktigt att kunna hålla den platsen.

Det var sista loppet för säsongen på europeisk mark och om två veckor är det dags för Singapores GP. Senaste år hade Mercedes stora svårigheter i Singapore. Rosberg kom i mål som fjärde man, 25 sekunder efter segraren Vettel, och Hamilton kom inte alls i mål. Har man lyckats löse de problemen, eller ser vi en överraskning igen i Singapore?

Det finns inofficiella uppgifter om att GP2-ledaren och Red Bulls reservförare Pierre Gasly skulle ersätta Daniil Kvyat fr.o.m. Singapores GP, vilket Kvyat naturligtvis sade sig vara helt omedveten om i intervjun efter dagens lopp.

Ett annat mycket intressant rykte är att CVC skulle sälja kommersiella rättigheterna till amerikanska Liberty Media för 8.5 miljarder dollar (omkring 7.6 miljarder euro) redan i början av nästa vecka. Mera om det om det sker. Så det kan komma många intressanta nyheter innan Singapore om två veckor.

UPPDATERING:
Pierre Gasly förtydligade sig senare på Twitter och skrev där att han aldrig sagt att han kommer att köra i Singapore, bara att han önskar att han får chansen i F1 så fort som möjligt. Enligt stalledningen kommer Daniil Kvyat att köra säsongen till slut och nästa års förare bestämmer man i mitten av oktober.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s