Rosberg stannar två år till i Mercedes

På fredag offentliggjorde Mercedes Nico Rosbergs nya kontrakt som håller tysken i stallet ännu säsongen 2018.

När Lewis Hamiltons nuvarande kontrakt också sträcker sig över säsongen 2018 betyder det att det är onödigt för uppstickare att försöka sig på en plats i stallet som i nuläget dominerar sporten.

Om vi får tro tyska tidningen Bild betyder det här en kraftig löneförhöjning för Rosberg. Hittills har han förtjänat 16 miljoner euro för en säsong, men säsongerna 2017 och 2018 kommer han att få tillsammans 45 miljoner med olika bonusar inkluderade. Ändå ligger han rätt långt efter sin stallkamrat som får 37 miljoner för en säsong.

För t.ex. Valtteri Bottas är det här inte trevliga nyheter. För att komma vidare i karriären borde han hitta ett bättre stall än Williams, men platserna där är fullbokade. I Ferrari har både Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen kontrakt för 2017, och i Mercedes har båda alltså ett år längre kontrakt. Red Bull torde hålla både Daniel Ricciardo och Max Verstappen eftersom dessa två inte heller har bättre alternativ.

Huruvida McLaren skulle vara ett bättre alternativ än Williams på sikt är svårt att sia om. Man har gått framåt, men frågan är om man inom de närmaste två åren kommer ikapp eller t.o.m. går förbi Ferrari och Red Bull. De nya regeländringarna som träder ikraft fr.o.m. nästa år kan ändra på mycket i styrkeförhållandena stallen emellan. Så att byta stall nu kan vara en stor risktagning. Vilket det också kan vara att stanna ifall andra alternativ öppnar sig.

Toto Wolff sitter på två sitsar. Han är stallchefen som ska se till att hans stall Mercedes har de bästa förarna som är möjliga att få, och han är managern som ska se till att Bottas har den bästa tänkbara bilen att köra. Ingen lätt uppgift där.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s