Hamilton vann blött hemmalopp

Storbritanniens GP startade bakom säkerhetsbilen, men efter det var det Lewis Hamilton i en annan Mercedes som dominerade.

Hamilton var nära att krocka med säkerhetsbilen.

Hamilton var nära att krocka med säkerhetsbilen.

De fem första varven kördes bakom säkerhetsbilen p.g.a. den störtskur som drabbade Silverstone en stund innan start. Och av säkerhetsskäl bestämde tävlingsledaren Charlie Whiting att man skulle göra så. Definitivt den sämsta tänkbara lösningen med tanke på spänningen, men startar man normalt och något allvarligt händer ältas det i oändlighet i media. Ett alternativ hade kanske varit att försöka få bort vattnet från banan och skjuta upp starten en halv timme eller så. Det var riktigt nära en sammanstötning mellan två Mercedesbilar idag också, men det var Hamilton som var riktigt nära höger bakhörn på Bernd Mayländers säkerhetsbil.

När loppet på riktigt kom igång var det Hamilton som drog ifrån med Nico Rosberg och Max Verstappen bakom sig. I den ordningen kom dom också i mål, även om Verstappen i ett skede låg före Rosberg. På slutet fick Rosberg problem med växellådan och fick råd från depån via radion hur han skulle lösa det. Något som kan vara olagligt och domarna skulle samlas efter loppet och kolla det men ännu har något beslut inte kommit. Verstappen kom i mål bara 1.3 sekunder efter Rosberg så redan ett fem sekunders tidstillägg skulle fälla tysken en placering lägre. Det är ett mycket viktigt beslut som domarna ska fatta. Ett beslut som kan bli ett prejudikat för resten av säsongen.

Daniel Ricciardo kom i mål som fjärde, så för Red Bull var helgen riktigt lyckad. Force India lyckades också mycket bra när Sergio Perez var sjätte och Nico Hülkenberg sjunde. Mindre lyckad var helgen för Ferrari. Kimi Räikkönen slutade på en femte plats och Sebastian Vettel var bara nionde. Inte de placeringarna man hade väntat sig av förarna som elade tredje platsen i förarmästerskapet innan helgen.

Williams har tappat ordentligt med terräng. Må vara att början av loppet kördes i blött före vilket inte passar deras bil, men också efter att banan torkat såg Williams svagt ut. Felipe Massa var 11. och Valtteri Bottas 14.

För Marcus Ericsson är Storbritanniens GP något han säkert snarast vill glömma. På lördagen kraschade han under tredje fria träningen och deltog inte i kvalet. Han fick ändå köra loppet med en bil som byggdes ihop under natten, men efter bara 11. varv körde han in i depån och avbröt med tekniska problem. Stallkamraten Felipe Nasr kom i mål som 15. man, näst sist av dom som kom i mål.

Nu får förarna en liten andhämtningspaus innan nästa lopp som körs i Ungern om två veckor.

EDIT:
Nico Rosberg har fått ett 10 sekunders tidstillägg för olaglig radiokommunikation. Han faller då från andra till tredje i resultatet och Max Verstappen stiger till andra. Mercedes kommer att överklaga beslutet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s