Ferrari har förlängt Räikkönens kontrakt

En del rykten och spekulationer tog slut i dag i England när Ferrari meddelade att man har förlängt kontraktet med Kimi Räikkönen och han kör tillsammans med Sebastian Vettel i stallet säsongen 2017.

Det har funnits ett antal förare som kopplats samman med Ferrari när Räikkönens kontrakt går ut efter säsongen 2016. Bl.a. Sergio Perez, Romain Grosjean och Valtteri Bottas har nämnts. Men de här förarna får nu sluta tänka på Ferrari, ett år framöver åtminstone.

För tillfället ligger Räikkönen på en delad tredje plats i förarmästerskapet, och av de fyra främsta förarna är det bara han som samlat mer poäng än vid samma skede av säsongen i fjol.

Ferraris ordförande Sergio Marchionne sa tidigare i sommar att det är upp till Räikkönen att visa att han är värdig en förlängning. Och tydligen har han lyckats med det. Själv är han glad över att få åtminstone ett år till med gänget i Maranello.

”Jag är mycket glad över att vara en del av Ferrari, atmosfären är fantastisk, vi sporrar varandra framåt förhoppningsvis är vi snart tillbaka där vi hör hemma.”

I den absoluta toppen kan man förmoda att Iceman då menar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s