Har Rosberg tappat greppet?

Ännu leder Nico Rosberg serien, men Lewis Hamilton ligger efter segern i Canada bara nio poäng efter.

Sebastian Vettel fick en alldeles strålande start och tog sig från tredje rutan förbi Hamilton som bara koncentrerade sig på att inte släppa Rosberg förbi sig. Till slut var det troligen Ferraris däckstrategi som fällde avgörandet och Hamilton vann före Vettel. Alla toppförarna startade med ultrasoft och Ferraris förare kom först in och bytte till supersoft. Mercedes och egentligen alla andra i toppen bytte till soft lite senare och kunde köra i mål på dessa, medan Ferrari tvingades till ett extra depåstopp. Trots ett extra byte var Vettel bara omkring 5 sekunder efter Hamilton i mål.

Valtteri Bottas gjorde ett fint lopp och körde sakta upp sig från sjunde till tredje. Det var hans och stallets första podiumplats för säsongen, men hungern efter flera finns säkert. Men någon reell chans till seger har Bottas inte i Williams, så managern Toto Wolff måste nog på allvar börja bereda finländaren en plats i ett bättre stall.

För Rosberg gick det inte bra. Alldeles i inledningen av loppet hade han en liten sammanstötning med Hamilton, bara så mycket att hjulen rörde vid varandra, och Rosberg tvingades utanför banan och föll till 10. Därifrån kunde han inte längre hota täten även om han körde upp sig  till femte. Också den placeringen satt hårt åt. På sista varvet var han redan förbi Max Verstappen på fjärde plats, men bromsade för sent i följande kurva och körde ut. Han behöll dock sin femte plats men Kimi Räikkönen och Daniel Ricciardo kom i mål inom 1.5 sekunder efter tysken. Lite mera kämpaglöd måste han visa om han ska kunna hota Hamilton om titeln. Ser inte bra ut för Rosbergs del just nu.

Marcus Ericsson gjorde vad han kunde med en bil som inte konkurrerar med de Stora, och kom i mål på en 15. plats.

Det var nu andra loppet man hade den mjukaste däckblandningen; ultrasoft till förfogande. Jag vet inte om det däcket tillför sporten något. Hamilton körde 24 varv med de däcken och för mig berättar det att de inte är ultrasoft. Men å andra sidan, vilket jag skrivit tidigare, förstår jag Pirelli att man inte vågar göra ett extremt mjukt däck eftersom man inte får testa det ordentligt i praktiken. Ska man införa en ändring måste man också få tillåtelse att testa däcket så mycket man anser att det behövs.

Schemat är tufft för F1-folket. Redan nu till helgen ska man köra Europas GP i Baku, Azerbajdzjan. Det är ju ett alldeles nytt lopp på en för alla ny gatubana. Ingen har ju då alltså några data så det ska bli intressant att se. Kanske något stall lägre ner kan komma till att överraska.

 

Annonser

7 kommentarer på “Har Rosberg tappat greppet?

 1. Samma visa varje år
  Rosberg tappar greppet
  Ferrari misslyckas med däckstrategi
  Daniel Ricciardo dåliga pitstop
  Räikkönen Tappar farten
  Sebastian Vettel trea
  Lewis Hamilton vinner mästerskapet

  Gilla

 2. Är så besviken på Sebastian Vettel och deras pitstrategi trodde verkligen att när han körde förbi båda Merc så skulle han vinna. För att Ferrari ska kunna ha en chans att vinna behövs ju det att Merc crashar och kanske Red Bull också 🙂

  Gilla

  • Merc är nog i en klass för sig ännu, och Red Bull har nog gått mera framåt än Ferrari sen senaste säsong.

   Gilla

 3. Ja vi såg ju när Merc crashade hur racet förändrades, Merc är alldeles för bra fast med dem nya reglerna 2017 kanske saker och ting kan ändra på sig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s