Svår situation för Hamilton

Säsongen har börjat motigt för Lewis Hamilton. Han hade samma problem med energiåtervinningsenheten MGU-H i gårdagens kval som han hade i Kina för två veckor sen.

I Kina lyckades Hamilton inte alls få en tid i kvalet p.g.a. fel i kraftenheten och samma problem uppenbarade sig igen i Rysslands kval så att han inte alls deltog i Q3. Startrutan är således 10. Problemen slutade inte där. Under kvalet körde han utanför banan i en kurva, och följde inte givna instruktioner för hur man kommer tillbaka på banan. Det ledde till en reprimand av domarna. Det var redan den andra den här säsongen, och en tredje leder till straff. I Kina startade han sist men körde upp sig till sjunde plats. Så alla möjligheter finns t.o.m. till podiumplats idag i Sotji.

Inom stallet är man aningen orolig inför den här situationen. Under vintertesterna körde man utan några som helst problem med tillförlitligheten, och nu har man drabbats av samma fel under två helger i rad. Så länge man inte vet vad det beror på finns det inget som utesluter att det inte också kunde drabba suveräne serieledaren Nico Rosberg också.

Att starta mitt i klungan är inte helt lätt. På Sochi Autodrom är första kurvan bara en lätt böj, men sen blir det en kraftig inbromsning till andra kurvan som svänger 90°. Så där kan det bli mycket trångt. Hamilton själv säger att han inte tror sig ha kommit ur första kurvan med en hel bil ännu en enda gång den här säsongen och det är nu hans första prioritet idag. Klarar han det har han goda chanser till en framstående placering.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s