Krisdrabbat Sauber får tillfällig lättnad

Sauber har som bekant stora ekonomiska problem och det ryktades t.o.m. att man tvingas stå över Kinas GP eftersom det inte finns pengar att frakta utrustningen dit. Nu har man hittat en tillfällig lösning så man troligen kan delta i Kinas GP, och man jobbar på en mera permanent lösning.

Det är stallets svenska sponsor IFS som kommer att tidigarelägga en betalning. Tack vare den kommer man att kunna betala personalen lönen för mars.

Stallchef Monisha Kaltenborn var inte på plats under Bahrains GP för en vecka sen, utan var hemma i Schweiz och jobbade på att få ekonomin på fötter. Man letar efter nya sponsorer, och mer än så. Schweiziska tidningen Blick, som ligger det schweiziska stallet nära, berättar att det också pågår förhandlingar med olika parter som kunde köpa en betydande del av stallet.

Kaltenborn säger att man nu försöker reda ut den nuvarande situationen och sen hitta en hållbar och långvarigare lösning. Hon säger också att hon är mycket tacksam till personalen som jobbar på trots förseningar i löneutbetalningen.
”Jag beklagar de ytterligare förseningarna och ber om ursäkt. Jag måste tacka alla i personalen för deras förståelse och lojalitet under de här svåra tiderna”, säger Kaltenborn.

Det har ryktats om att Ferrari skulle köpa upp Sauber, och det är något som ingen har dementerat. Så den spekulationen är väl i nuläget lika bra som någon annan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s