Orsaken till Vettels motorhaveri har hittats

Sebastian Vettels bil stannade redan på uppvärmningsvarvet av Bahrains GP, och nu har man hittat orsaken till att motorn gav upp.

Det var en avgasventil som sade upp kontraktet och orsakade att Vettels lopp var över innan det ens börjat. Men att ventilen gick sönder var egentligen bara ett resultat av det egentliga felet.

På Ferrari tror man att medan man körde i låg hastighet på uppvärmningsvarvet var det en rad olika variabler som ledde till speciella omständigheter där ventilen tvingades jobba utanför normala arbetsförhållanden och söndrades av påfrestningen. Det var troligen ett elfel som ledde till raden av ödesdigra omständigheter.

Elfelet förklarar också varför man inte märkte något ovanligt i motorn innan loppet. Farhågorna om att det skulle vara fråga om ett konstruktionsfel på motorn torde man också kunna undanröja i och med det slumpartade elfelet. Det torde också vara bekräftat att det inte finns paralleller mellan Kimi Räikkönens fel i turbon, som ledde till att han avbröt Australiens GP, och det här felet i Vettels motor.

Vettel måste nu ta i bruk den andra av fem tillåtna motorer man får använda sig av under säsongen. Ferrari kommer nu att jobba på att undanröja risken för liknande fel i framtiden.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s