”Ingen tänker på sporten som helhet”

Så anser Niki Lauda när han förklarar felet med beslutsfattandet inom sporten, och berättar hur det går till bakom kulisserna.

”Förut höll Bernie Ecclestone och stallen ihop vid beslutsfattande för man hade kontrakt med varandra om att driva verksamheten. Men det har ändrat för nu är det Bernie och [FIAs ordförande] Jean Todt som tillsammans på förhand kommer överens om ändringar. Och ifall stallen inte gillar det kan de [Bernie och Jean] rösta mot oss eller tvärtom”, säger Lauda.

”Hela systemet är blockerat där alla försvarar sin egen position och ingen tänker globalt på vad som är bäst för sporten och därför gör vi fel beslut.”

Lauda berättar hur det nya kvalsystemet kom till och säger att Ecclestone hade goda avsikter med en förändring.

”I strategimötet steg Bernie upp och sade att vi behöver mer spänning. Så det första förslaget var att den som kvalificerat sig först måste starta från tionde rutan och tionde snabbast börjar från pole position. [Christian] Horner sade ”ja” eftersom han trodde att hans förare skulle vara omkring tionde och det är hur det hela började. Vi andra skrattade, men det var seriöst menat. Då kom [tävlingsledare] Charlie Whiting  fram med detta nya system för att komma ur problem med första och tionde och det ledde till detta stora misstag. Det är så här det skedde.”

Ecclestone har också kommit med ett förslag där man skulle köra precis som tidigare, men att man skulle ge tilläggstid på basen av förra loppets slutresultat.

Men vad som verkar behövas är en omstrukturering av beslutsfattandeprocessen där man skulle få alla att dra åt samma håll.

Källa: F1i.com

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s