Ecclestone har sammankallat till krismöte

Bernie Ecclestone är inte på plats i Australien utan hemma i England, men har sett kvalet på TV och gillade inte vad han såg. Därför har han varit i kontakt med stallcheferna och bett dem samlas till krismöte. Det här berättar F1-journalisten Adam Cooper.

Ecclestone vill ändra kvalsystemet omgående.

Ecclestone vill ändra kvalsystemet omgående.

Meningen med mötet som ska hållas på söndagen är att stallcheferna enhälligt ska komma överens om att något bör göras åt kvalsystemet. Man ska sen delge FIA sin åsikt och försöka få en ändring till stånd redan innan Bahrains GP om två veckor. Reglerna kan ändras mycket snabbt om alla parter är överens.

Det finns två möjliga scenarion enligt Cooper. Antingen kan man gå tillbaka till det kvalsystem man använt de senaste åren. Men det mest troliga, menar han, är en blandning av gamla och nya. Q1 och Q2 skulle köras så som det blev bestämt att kvalet skall köras 2016 och Q3 skulle köras enligt gamla systemet.

Red Bulls Christian Horner vill be fansen och tittarna om ursäkt för det vi såg idag. Enligt honom är det inte vad kvalet borde vara. Förändringen var väl menad, men han menar att de (stallen och andra inblandade) måste inse att det inte funkade och snabbt rätta till det.

Själv anser jag att modellen med Q1 och Q2 med eliminering och Q3 enligt gamla modellen skulle vara värt ett försök.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s