Aston Martin återvänder till F1

F1-stallet Red Bull Racing, Red Bull Advanced Technologies och lyxbiltillverkaren Aston Martin har undertecknat ett samarbetsavtal som tar den senare tillbaka till F1 efter en paus på 56 år.

Red Bull och Aston Martin har inlett samarbete.

Red Bull och Aston Martin har inlett samarbete.

Det är fråga om ett ”Innovation Partnership” (kan man säga innovationspartnerskap på svenska?) enligt artikeln på Red Bulls sajt. I första hand är det fråga om ett samarbete runt en landsvägsbil med projektnamnet ”AM-RB 001” där Red Bull vill konkurrera med Ferrari och McLaren som också tillverkar sportbilar.

Från Red Bulls sida är Adrian Newey involverad i det här projektet. Adrian, som jobbat för flera stall inom F1 och designat inte mindre än 10 mästarbilar, lämnade för ca. ett år sen det dagliga jobbet som teknisk chef hos Red Bull men fungerar fortsättningsvis med någon form av konsultuppdrag i stallet. Han ska redan en tid ha jobbat med projektet AM-RB 001.

Vad det här samarbetet ännu leder till får tiden utvisa. Det är kanske inte omöjligt att Aston Martin kommer med som motorleverantör någon dag, men det är aningen tidigt att spekulera om det ännu i det här skedet. Aston Martins logo kommer hur som helst att synas på Red Bulls bilar redan nu i säsongsöppningen i Melbourne.

Aston Martin deltog i F1 säsongerna 1959 och 1960 med relativt blygsam framgång. Totalt körde man fem lopp, och britten Roy Salvadori knep två sjätte placeringar.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s