Sjätte raka pole position för Rosberg

Nico Rosberg slog igen det övriga startfältet inklusive Lewis Hamilton i Abu Dhabis tidskörning och har klart dominerat lördagarna under andra halvan av säsongen.

Hamilton har ju redan för ett tag sen säkrat mästerskapet det här året, men i fjol hade Rosberg ännu möjlighet att vinna mästerskapet i Abu Dhabi. Tekniska problem fällde honom utanför poängplats och Hamilton kunde koras till mästare. Men nu får Rosberg starta från ”polen” och en vinst här skulle ge en liten revansch plus att det skulle ge en stor portion självförtroende inför vinterpausen. Han har ju som bekant vunnit de två senaste loppen och det här skulle bli tredje i rad. Han var relativt överlägsen idag, närapå 0.4 sekunder före Hamilton.

Den största överraskningen idag var ändå att Sebastian Vettel inte kom vidare från Q1. Han startar från 16. rutan, medan stallkamraten Kimi Räikkönen idag var ”best of the rest”, alltså tredje bakom Mercedesförarna. Ferrari gjorde en taktisk miss när man trodde att tiden han hade kört med supersoft däck skulle räck, men det gjorde den alltså inte. Alldeles klart är att han kommer att stiga – förutsatt att inga olyckor eller tekniska missöden inträffar – men hur högt är frågan.

Force India, som kanske byter namn till Aston Martin nästa säsong, gjorde bra ifrån sig och Sergio Perez startar från fjärde rutan och Nico Hülkenberg från sjunde.

Valtteri Bottas var sjätte snabbast idag och slog Felipe massa som startar från åttonde rutan i morgon. Senaste år delades det ju ut dubbla poäng i avslutningsloppet och Williamsduon som då var andra och tredje slog nytt rekord i poäng för ett stall i ett lopp. 18+15 * 2 gav alltså hela 66 poäng till stallet.

För Marcus Ericsson gick det inte så bra, bara 18. rutan och blev dessutom klart distanserad av Felipe Nasr som startar från 14. rutan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s