”Mercedes är orsak till Red Bulls kaos”

Det här hävdar Bernie Ecclestone angående Red Bulls bekymmer med att hitta en leverantör av kraftenheter till säsongen 2016.

Red Bull och Renault har samarbetat sen 2007, och det samarbetet har gett fyra konstruktörs- och förarmästerskap. Men sen F1 införde hybridmotorer fr.o.m. säsongen 2014 har Renault hamnat på efterkälken jämfört med Mercedes och Ferrari, och Red Bull har kritiserat sin partner i skarpa ordalag. Red Bull började se sig om efter en ny partner trots att man ännu hade kontrakt för säsongen 2016.

Mercedes hade, enligt Ecclestone, gått med på att leverera kraftenheter åt Red Bull, men av respekt för Renault ville man inte förhandla så länge de hade ett kontrakt med Red Bull. Så parterna bröt kontraktet i samförstånd. Men nu hade Mercedes ändrat inställning och ville inte leverera kraftenheter åt österrikarna. Och det finns en klar anledning till det här, menar Ecclestone. Man var helt enkelt rädd för att man skulle få alldeles för hård konkurrens av Red Bull. Samma rädsla finns också hos Ferrari.

Niki Lauda från Mercedes påstår att Ecclestones uppgifter är helt grundlösa. ”Han var inte med på vårt möte”, säger Lauda.

Men Ecclestone håller fast vid sin åsikt.
”Det här är lustigt, för han (Lauda) skakade hand med Red Bulls ägare (Dietrich Mateschitz). Dom bröt kontraktet för att Niki Lauda sa att man inte kan göra kontrakt så länge det finns ett med Renault.”

”Dom sa upp kontraktet, och sen ändrade Mercedes åsikt.”

Red Bull har av allt att döma hittat en lösning. Hur den ser ut är inte ännu officiellt känd, men har enligt rykten något med Renault att göra. Förhoppningsvis får vi veta mer under avslutningen i Abu Dhabi i helgen. Red Bull har anmält sin medverkan i serien 2016, vilket man knappast hade gjort utan en kraftenhet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s