Rosberg tog pole position i Mexiko

Nico Rosberg har blivit något av en specialist på tidskörning, och hans pole position i Mexiko är hans fjärde i rad och 20. totalt.

Hur märkligt det än låter har Lewis Hamilton inte tagit pole position sen Italiens GP 6. september. Trots det har han varit före Rosberg i mål och lyckats säkra titeln. Hur det går i Mexikos GP är naturligtvis ännu öppet. Ingendera har någon press på sig eftersom mästerskapet är avgjort. Rosberg ar ändå en liten press på sig att komma förbi Sebastian Vettel som ligger fyra poäng före i tabellen.

För Kimi Räikkönen var lördagen problemfylld medan det gick betydligt bättre för Vettel. Räikkönens bil började ryka under sista träningen innan tidskörningen och man visste inte riktigt vad felet var. Han stannade den vid banan och stallet fick tillbaka den först en halv timme efter avslutad session. Man tvingades byta växellådan vilket ger Räikkönen ett fem startrutors straff till loppet. I tidskörningen blev han bara 15. när han även drabbades av bromsproblem.

Ännu värre gick det ändå för Jenson Button som inte alls ställde upp i tidskörningen. Han körde inte mycket på fredagen p.g.a. problem med energiåtervinningssystemet och på lördagens träning hade han problem som tvingade stallet att byta motorn vilket man inte hann innan tidskörningen.

Valtteri Bottas hade hoppats på lite bättre resultat, men startar ändå från sjätte rutan och slog stallkamraten Felipe Massa som startar från sjunde. Också Marcus Ericsson slog stallkamraten. Han startar från 14. rutan och Nasr från 15.

Bilarna med Renaults kraftenheter har ju inte varit som bäst på snabba banor, vilket den här i Mexiko definitivt är. Trots det startar Daniil Kvyat och Daniel Ricciardo från fjärde respektive femte rutan. Ett imponerande resultat. Max Verstappens åttonde och Carlos Sainz 11. plats är inte heller fy skam.

Ska Rosberg kunna förvalta sin pole position bättre än på länge nu i Mexiko, eller är det igen Hamilton som drar det längre strået? Jag skulle unna Rosberg första platsen idag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s