Tidskörningen i USA kom igång till slut

Tidskörningen som skulle köra igång på lördag eftermiddag lokal tid i Austin sköts fram totalt tre timmar innan man beslöt sig för att flytta den till söndag morgon. Anledning var det oväder och kraftiga regn som dragit fram över speciellt Mexiko, men också Texas fick sin beskärda del.

När körningen kom igång räckte det bara drygt fem minuter innan Carlos Sainz körde in i muren och kvaddade bilen med var själv oskadd. Det blev ändå röd flagg och sessionen stoppades för några minuter för att man skulle få bort bilen. Så mycket mera hände faktiskt inte heller. Q1 och Q2 startade enligt tidtabellen, men i slutet av Q2 tilltog regnet och inga vi såg inte några tidsförbättringar. Bl.a. Sebastian Vettel ansåg att det var ”röd flagg förhållanden”, alltså inte kördugliga förhållanden.

Starten till Q3 sköts fram några minuter extra, och ganska snart kom meddelandet att Q3 inte körs. Det betyder att Nico Rosberg som var snabbast i Q2 startar från pole position med Lewis Hamilton bredvid sig. I andra ledet har vi Red Bulls Daniel Ricciardo och Daniil Kvyat. Marginalen mellan Mercedes och Red Bull var visserligen stor, men det här visar att Red Bull har en bra bil beträffande downforce i förhållanden där kraften i kraftenheten inte betyder så mycket som under torra förhållanden.

Vettel var femte, men både han och Kimi Räikkönen som var åttonde blir nerflyttade 10 startrutor för att man bytt deras kraftenheter. Det här betyder att Force Indias Sergio Perez och Nico Hülkenberg startar från tredje ledet.

Sauber kör sitt 400. F1-lopp, men tidskörningen gick inte så bra. Marcus Ericsson var 16. och Felipe Nasr precis bakom. Båda startar ändå en ruta uppåt eftersom Räikkönen faller bakom de båda Sauberbilarna.

Från det att tidskörningen slutade tills loppet startar är det bara fyra timmar och Toro Rosso har en tuff uppgift att få Sainz bil i körskick. Återstår att se om det lyckas, men säkert gör mekanikerna sitt yttersta för att han ska vara på gridden när gröna ljusen tänds.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s