”Inget utrymme för demokrati i F1”

Det säger Bernie Ecclestone i en intervju för den ryska TV-kanalen RT. Om han då ser sig som en diktator framkommer ändå inte.

Ecclestone ser att det finns brister i F1.

Ecclestone ser att det finns brister i F1.

Under hans tid i F1 finns det alltså inte utrymme för demokrati, men han säger att det kan bli det efter honom. Han är idag 84 år och mänskligt sett kan han inte ha allt för många år kvar innan det blir dags för pensionering. Vilket han säkert också vet.
”Kanske de hittar någon som gör ett mycket bättre jobb än jag. Kanske någon annorlunda, kanske mera demokratisk”, funderar Ecclestone.

Men Ecclestone är också kritisk till dagens F1, och t.o.m. självkritisk, och ser att det finns stora brister inom sporten.
”En stor del av det tekniska reglementet är för strikt. Det är lite som ett gammalt hus på vilket man bygger nytt hela tiden, och till slut vet ingen varför man gör det. Jag är lika skyldig till det här som alla andra, och jag tror att det skulle vara bäst att riva regelboken i småbitar och börja om från ett tomt bord.”

Ecclestone vill ha tillbaka underhållningsvärdet och framhåller att Formula 1 handlar om showbusiness.
”Formula 1 har blivit alldeles för kliniskt med alla regler och begränsningar. Jag tycker att förarna borde få sköta sig själva under loppen och inte få hjälp i körningen från depåmuren, på sin höjd råd. I det skede vi slutar underhålla är vi i klistret. Jag anser att det största problemet vi har just nu är att både du och jag vet med stor sannolikhet vem som blir världsmästare den här säsongen, och det är inte rätt.”

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s