Magnussen lämnar McLaren

McLaren kommer av allt att döma att lämna dansken Kevin Magnussen utan kontrakt efter den här säsongen.

Magnussen har anledning att se fundersam ut angående framtiden.

Magnussen är fundersam angående sin framtid i F1.

Magnussen var tävlingsförare för McLaren säsongen 2014. I sitt premiärlopp i F1 körde han in på en strålande andra plats, men efter det blev det inga framskjutna placeringar. Inför 2015 skrev stallet kontrakt med Fernando Alonso, och Magnussen fick nöja sig med en roll som testförare. Men i framtiden blir det inte ens det. McLaren har också årets GP2 mästare Stoffel Vandoorne i sina led, och man väljer att satsa på honom i stället för på Magnussen.

Om Magnussen vill köra F1 är alternativen ganska få. Haas har ännu inte offentliggjort sin andra förare, men ägaren Gene Haas har sagt att han gärna vill ha en rutinerad förare. Esteban Gutierrez har varit en stark kandidat i media, men han har inte mer än två säsonger bakom sig som tävlingsförare i F1 så han kan inte anses som mycket mer rutinerad än Magnussen. Också Lotus har en plats öppen efter Romain Grosjean som lämnade stallet för just Haas. Manor som byter till Mercedes kraftenhet 2016 och väntar sig ta ett stort kliv mot mellanskiktet har inte heller offentliggjort någon förare för nästa säsong.

Magnussen har sagt att det pågår förhandlingar med stall både i F1 och andra serier, så antagligen kör han någonstans nästa säsong. Men nog skulle det vara trevligt att ha en så stor nordisk representation som möjligt i F1.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s