Total nordisk katastrof i Rysslands GP

Nico Rosberg startade från pole position och höll sin plats tills tekniska problem tvingade honom att avbryta och Lewis Hamilton körde till en komfortabel seger utan att visa sig för någon annan medtävlare förutom dom han varvade.

Kimi Räikkönen tog en bra start och steg från femte till tredje förbi Sebastian Vettel och Valtteri Bottas. Men bara lite senare startade katastrofen ur nordisk synvinkel. Nico Hülkenberg spann och Marcus Ericsson som körde lite bakom hade ingenstans att väja utan körde in i Hülkenbergs sida och loppet var över för båda. Ett par varv körde man bakom säkerhetsbilen.

Länge körde man inte tävling innan det igen var dags för säkerhetsbilen när Romain Grosjean körde med kaft in i skyddsvallen i en av de snabbaste partierna av banan. Han klarade sig oskadd, men skyddsvallen behövde en del omplåstring och man körde några varv innan säkerhetsbilen lämnade banan.

Carlos Sainz som kraschade hårt på lördagen deltog i dagens lopp, och den 21-årige spanjoren visade en stenhårt psyke när han som bäst hade kört upp sig till poängplats från sista startrutan. Loppet tog ändå slut i förtid när bromsarna gav upp och han avbröt. En eloge också till Toro Rosso som i praktiken lyckades bygga en ny bil runt monokocken som var oskadd.

På det allra sista varvet hände sen mycket på kort tid. Då körde Vettel på andra plats totalt ohotad av Sergio Perez på tredje plats med finländarna Bottas och Räikkönen på de följande platserna. Bottas lyckade ta sig förbi Perez och Räikkönen gjorde samma sak. Några kurvor senare skulle Räikkönen köra förbi Bottas, men gjorde ett till synes nybörjarmässigt misstag och körde ihop med Bottas som tvingades avbryta från tredje plats. Räikkönen körde i mål som femma, men kommer antagligen att få något straff. Det är dock inte ännu klart vad det skulle bli. Och den sammanstötningen betyder att Perez tog en smått sensationell tredje plats.

Just innan start berättade Bernie Ecclestone att man skrivit kontrakt med Pirelli att fortsätta som däckleverantör t.o.m. säsongen 2019.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s