Rosberg överlägsen i Rysslands tidskörning

Lewis Hamilton gjorde ett misstag under sista försöket i tidskörningen och fick se sig slagen med en överraskande stor marginal, 0.3 sekunder, till Nico Rosberg.

Det som ändå är dagens samtalsämne är den våldsamma krasch som Carlos Sainz råkade ut för under sista fria träningen. Sainz tappade kontrollen över bilen och körde med kraft in i skyddsvallen, som Sainz delvis hamnade under. Det rådde länge oklarheter om hans tillstånd eftersom radiokontakten mellan bilen och stallet hade brutits. Till slut fick man fram honom och han visade tummen upp när han fördes på bår till ambulansen. Testerna på sjukhuset visad att han är helt oskadd, men som en säkerhetsåtgärd håller man honom där över natten för observation. Själv vill han köra i morgon, men det är upp till läkare och stallet (möjligen också FIA) att bestämma.

Dagens GP3 lopp inhiberades eftersom man tvingades göra omfattande reparationer på stängslet och skyddsvallen, men man fick allt i skick till starten av tidskörningen i F1.

Williams har visat pigga takter hela helgen, men för Felipe Massa slutade det ändå med en snöplig 15. plats. Ännu tyngre känns misslyckandet säkert eftersom Valtteri Bottas körde in på tredje plats. Massa var inte ens snabbaste Felipe idag, utan landsmannen Felipe Nasr tog sin Sauber till 12. startrutan och slog också stallkamraten Marcus Ericsson med över 1.3 sekunder. Ericsson startar från 17. rutan.

Platserna efter Bottas togs av Ferrari med Sebastian Vettel i fjärde rutan och Kimi Räikkönen i femte. Och bakom dom körde Force Indias förare Nico Hülkenberg och Sergio Perez som sjätte och sjunde. Blivande Haasföraren Romain Grosjean tog sin Lotus till åttonde rutan och de två sista platserna i topp tio gick till Max Verstappen och Daniel Ricciardo. Daniil Kvyats fart räckte till 11. startrutan inför hemmapubliken.

Den här pole position var precis vad Rosberg behövde. Det är bara tredje gången den här säsongen han slagit Hamilton i tidskörningen och det här höjer säkert självförtroendet. Han hoppas säkert att Bottas lyckas i starten och lägger sig mellan honom och Hamilton, vilket inte alls är omöjligt. Om Sainz kör eller inte avgörs antagligen först i morgon.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s