Haas presenterade sin första förare

På tisdag kväll europeisk tid höll det nya stallet Haas F1 Team en presskonferens i sitt högkvarter i Kannapolis, North Carolina, USA där man presenterade sin första förare.

Steiner, Grosjean och Haas på stallets presskonferens.

Steiner, Grosjean och Haas på stallets presskonferens.

På plats fanns grundaren Gene Haas och stallchefen Günter Steiner. Och Romain Grosjean som alltså är stallets första officiella förare. Många förare har figurerat i förhandsspekulationerna och under de senaste veckorna har Grosjean stigit fram som den starkaste kandidaten. Det var också han som satt mellan Steiner och Haas när presskonferensen startade.

Det har funnits en press på det amerikanska stallet att välja åtminstone en amerikansk förare, men som Gene Haas sade är en nykomling som förare i ett nykomlingstall inget lyckat koncept. Man ville ha en erfaren förare att leda stallet, och Grosjean var den bästa lediga föraren och hör till stallets långsiktiga strategi.

Den samlade kåren av representanter från media fick ställa frågor av de tre på podiet och på frågan varför Haas skulle klara sig bättre än de andra stallen som försökt de senaste åren hade Gene Haas ett klart svar. Man har skyndat långsamt och inte haft någon tidspress utan fått bygga upp stallet i lugn och ro. Man har haft tid på sig att bygga upp fabriken och annan infrastruktur och bygga upp samarbetet med sina samarbetspartners, inte minst Ferrari vars kraftenhet man kommer att köra med och Dallara som bygger chassit. Meningen var från början att man skulle vara med redan 2015, men man ansåg att den tidtabellen skulle vara för snäv och eftersom man sett hur det gått för andra som inte varit klara vid debuten beslöt man sig för att skuta upp projektet med ett år.

Romain Grosjean är 29 år och debuterade i F1 som tävlingsförare för Renault 2009. Han har aldrig vunnit något lopp, men varit andra två gånger och tredje åtta gånger. Han är GP2 mästare från säsongen 2011.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s