Stallchefen försvarar Verstappen

Toro Rossos Franz Tost anser att Max Verstappen gjorde rätt som höll sin plats och inte släppte Carlos Sainz förbi sig trots order om det per radio.

På sista varvet kom ordern som Verstappen besvarade med ett rungande ”NO!!”. Tost förklarar varför man över huvud taget gav en sådan order. Verstappen hade legat bakom Sergio Perez ganska länge utan att komma förbi mexikanen och man ville ge Sainz en möjlighet till det eftersom han hade nyare däck än Verstappen.

Men Tost tycker ändå att det var rätt som Verstappen gjorde, eftersom Sainz inte riktigt kunde svara på Verstappens fart.

Det verkar som om ingenjörerna gjort upp den här planen. Sainz hade förstås gärna fått försöka sig på att köra förbi Perez, men ser det inte som något problem att Verstappen inte släppte förbi honom.

Vanligen brukar det vara ett rätt allvarligt brott mot stallets interna regler att vägra lyda order, men i det här fallet torde det alltså inte bli några följder för Verstappen. I stället ser vi en yngling med skinn på näsan som tagit sin plats i F1.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s