Vettel dominerade Singapores tidskörning

Att Sebastian Vettel så helt dominerade var i sig en överraskning, men att Mercedes förlorade med nästan 1½ sekund och startar från tredje ledet var en ännu större överraskning.

Bredvid sig i första ledet får han Daniel Ricciardo och i andra ledet har vi deras stallkamrater Kimi Räikkönen och Daniil Kvyat.

Mercedes har säkert en hel del att diskutera. Lewis Hamilton var femte snabbast, hela 1.415 sek. efter Vettel och Nico Rosberg 0.115 sek. efter Hamilton. Rosberg i sin tur var bara 0.261 sek före Valtteri Bottas. Och då ska Singapore vara en bana som inte passar Williams vidare bra. Bottas och Max verstappen lade beslag på fjärde ledet och från femte startar Felipe Massa och Romain Grosjean.

Marcus Ericsson öde var att inte komma vidare från Q1 och förlorade dessutom till stallkamraten Felipe Nasr med en dryg tiondels sekund. Bakom sig har han ändå Pastor Maldonado, vars stallkamrat var tionde snabbast, och båda Manors bilar. Alexander Rossi gör ju debut i F1 nu i helgen och har kört rätt jämna tider med Will Stevens i träningarna, men i tidskörningen fick han se sig slagen av Stevens med en halv sekund.

Singapores gatubana är ju enormt smal och ger absolut inget utrymme för misstag, då är man fort i muren och loppet är över. Det ska bli intressant att se om Mercedes kan ta sig uppåt eller om deras bil verkligen inte passar den hör typen av banor. För Hamilton brukar det vara så att han kan dominera om han får köra i ledning, men en viss nervositet brukar infinna sig om han ligger lägre ner i fältet. Om Vettel ligger i täten efter att man kommer ut ur första kurvan blir han mycket svårslagen, så överlägsen var han idag.

Hur som helst har vi ett intressant lopp att se fram emot. Det kommer banans utmaningar och den överraskande startordningen att se till.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s