Ny kamera ska testas under Singapores GP

I ett försök att i framtiden undvika allvarliga skallskador ska FIA testa en ny typ av kamera under en testsession av Singapores GP.

Det är en kamera som under det senaste året tagits fram av det italienska högteknologiföretaget Magneti Marelli. Kameran är en s.k. höghastighetskamera som filmar med 400 fps (bilder per sekund) vilket är omkring 16 gånger fler än de som nu används. Den här kameran ska placeras fram på cockpiten och filma bakåt mot förarens huvud. Det är meningen att den ska användas fr.o.m. 2016.

Från FIAs håll säger man att det visserligen använts kameror i bilarna också tidigare som varit till hjälp vid olyckor. Men det har varit låghastighetskameror och de har inte visat vad som händer under hundradelssekunderna vid själva kraschen.

Kameran är inte större än ca. hälften av en iPhone och den kommer också att skriva till bilens ”svarta låda” i realtid. Den kommer att vara avgörande i att få fram uppgifter om vad som egentligen hände i olyckor som t.ex. Fernando Alonsos under en test under försäsongen.

FIA har undersökt konceptet med höghastighetskameror redan under flera år, men inte tills nu har teknologin varit tillräckligt utvecklad för det här ändamålet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s