Australiens GP säkrat för flera år

Åtminstone t.o.m. 2023 kommer vi att få se Australiens GP på Melbournes Albert Park.

Vi får njuta av Australiens GP länge ännu.

Vi får njuta av Australiens GP länge ännu.

Redan tidigare hade Formula One Management och ledningen för delstaten Victoria kommit överens om att att köra ännu 2020 i Melbourne, men redan nu har man bestämt om en förlängning. Victorias premiärminister, Daniel Andrews, meddelade saken på sin Facebooksida.
”Australiens GP är här för att stanna exakt där det hör hemma, i den fantastiska staden Melbourne”, sa Andrews i en video.

Australiens GP har körts sen 1985. Först körde man i Adeleide t.o.m. 1995 och efter det är det Melbourne som svarat för värdskapet. Då loppet kördes i Adeleide var det alltid säsongen sista lopp förutom första året då det var premiärloppet. Och sen loppet flyttades till Melbourne har det varit premiärlopp alla år förutom 2006 och 2010. Också 2016 är det premiärlopp då säsongen startar så tidigt som 3. april.

Fyra gånger har en finländare stått som segrare i Australiens GP, men aldrig en svensk eller annan nordbo. Det första loppet i Australien som alltså kördes 1985 vanns av Keke Rosberg. 1998 var det Mika Häkkinens tur och premiärloppen 2007 och 2013 vanns av Kimi Räikkönen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s