Framtiden oviss för Red Bull

Red Bull har kontrakt med Renault som leverantör av kraftenheter ännu säsongen 2016, men samarbetet har varit ytterst ansträngt under senaste säsong och den här. Det finns uppgifter som säger att samarbetet avslutas redan efter den här säsongen.

Arrivabene & Marchionne har inga problem med ett samarbete med Red Bull.

Arrivabene & Marchionne kan överväga ett samarbete med Red Bull.

Den mest troliga ersättaren har ansetts vara Mercedes, men nu har man därifrån meddelat att man inte säljer kraftenheter till Red Bull. Anledningen är kort och gott att man är rädd för att Red Bull blir för bra.

Då finns det egentligen bara ett alternativ kvar för Red Bull; Ferrari. Det finns uppgifter om att Red Bulls stallchef Christian Horner och stallets rådgivare Dr. Helmut Marko ska ha setts som gäst hos Ferraris högsta chef, Sergio Marchionne, i helgen. Ferraris stallchef, Maurizio Arrivabene, menar att det inte är något problem för Ferrari om Red Bull kör med deras kraftenheter.

Om det trots allt skulle visa sig att inte heller Ferrari vill leverera kraftenheter är man illa ute. Kvar finns bara Honda och de har inte riktigt hittat formen ännu, trots att de historiskt sett varit framgångsrika i F1.

Red Bull och Ferrari har också tidigare samarbetat. 2006 körde Red Bull med Ferrari, och det gjorde också systerstallet Toro Rosso 2007-2013.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s