Bara Hamilton bättre än Ferrari på Monza

Trots att jag inte hann se tidskörningen utan bara läst resultaten och en del annat från dagen, kan jag dra slutsatsen att Ferrari gjorde det bästa möjliga framför hemmapubliken.

För tillfället är kombinationen Lewis Hamilton/Mercedes totalt oslagbar, men bakom honom var det Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel som lade beslag på de två följande platserna. Och differensen var inte alls så stor som fredagens träning visade att den kunde vara. Räikkönen var bara 0.234 sekunder efter Hamilton vilket med tanke på Mercedes dominans överlag måste anser vara lite. Nyblivne pappan Nico Rosberg blev idag fjärde, och får det mycket tufft om han ännu ska ha en chans mot Hamilton i mästerskapet.

Force India, med Mercedes kraftenhet, som jag trodde på inför helgen blev bara sjunde och nionde. I och för sig hyfsade placeringar som kan ge bra resultat i morgon. Williams som också drivs med Mercedes hade väntat sig lite bättre från tidskörningen, men med rutorna fem och sex är de bästa kundstallet.

Marcus Ericsson gjorde en fin insats och tog sig till Q3 där han ändå inte klarade sig mot betydligt bättre bilar och slutade på en tionde plats ungefär 0.9 sek efter nian Nico Hülkenberg. Men ett bra utgångsläge inför loppet är det hur som helst.

Stallen med Renaults kraftenheter klarade sig inget vidare, vilket nog mer eller mindre var att vänta. Bästa bil med Renault var Carlos Sainz på 13. plats. Max verstappen blev helt utan tid efter att motorkåpan lossade och flög av bilen under hans allra första varv. Renault har för tillfället stora problem. Inför lördagen fick Daniel Ricciardo en ny förbränningsmotor, men under träningen på lördagen stannade bilen på banan. Enligt stallchef Christian Horner har motorn ett fel som inte går att åtgärda. Det här torde åtminstone inte bättra relationen mellan Red Bull och Renault.

Det ska bli intressant att se om Ferrari har någon chans mot Mercedes i morgon eller om Hamilton avgör loppet redan i ett tidigt skede. Förhoppningsvis lyckas Ferrari dra ut på spänningen ända till målrakan.

Uppdatering:
Marcus Ericsson har fått ett tre startrutors straff. Orsaken är att domarna anser att han på ett långsamt varv hindrat Nico Hülkenberg som körde ett snabbt varv. Det här betyder att Ericsson startar från 13. rutan.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s