Tidskörningen i Belgien full av överraskningar

Att Mercedes tog hand om första ledet och att Lewis Hamilton knep pole position är ingen större överraskning, men annars finns det en del trevliga överraskningar i topp tio.

Mindre trevligt är dock att Kimi Räikkönen inte är i topp tio, utan med största sannolikhet startar från ruta 14. Spa är hans favoritbana, och i veckan blev det klart att han fått förnyat förtroende av stallets ledning och kör också nästa säsong i Ferrari. Så allt var bäddat för en fin helg. Men i Q2 drabbades han av ett tekniskt missöde och bilen bara stannade på banan. Ferraris förklaring är att oljetrycket försvann. Inte heller för Sebastian Vettel gick det riktigt bra, han blev bara nionde.

Men den enes död är den andres bröd. Med Ferrari ute från absoluta toppen var Valtteri Bottas tredje och får Romain Grosjean bredvid sig i starten i morgon. En annan överraskning är att Sergio Perez blev femte idag. Också Pastor Maldonado på åttonde snabbaste tiden idag kan väl ses som en liten överraskning. T.o.m. Bottas tredje plats kan räknas som en överraskning, eftersom han under de tre träningssessionerna inte varit bättre än nionde.

Marcus Ericsson startar från 13. rutan medan stallkamraten Felipe Nasr startar från 16. Mellan sig har de Räikkönen och Max Verstappen som inte heller fick någon tid i Q2.

McLaren-Honda skulle få uppgraderingar till Belgiens GP, men det märker man inte mycket av. Jenson Button blev 17. idag, en sekunder efter Nasr och Fernando Alonso ytterligare en halv sekunder efter Button. På två sista platserna återfinns Manor.

Vissa straff utdelas inför starten p.g.a. byten av kraftenheter och deras komponenter. Verstappen faller tio rutor, och Button och Alonso 50 respektive 55 rutor. Jo, det stämmer inga skrivfel. Så det betyder att dom antagligen startar någonstans i Tyskland. Kanske anledning för FIA att se över de här reglerna en aning. Ganska löjligt med sådant i protokollen. Grosjean faller fem rutor för byte av växellåda.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s