Nyhetsuppdatering

Sommarpausen i F1 börjar ta slut. Som ni säkert konstaterat har bloggen också haft något av en sommarpaus. Delvis beroende på att det inte hänt så mycket och dels beroende på hårddiskkrasch i datorn. Disken är nu bytt och systemet är igång igen.

Så nu kommer det ett litet sammandrag över händelser under de senaste veckorna.

Haas F1 Team gör som bekant debut i F1 säsongen 2016. Stallchefen och grundaren Gene Haas har inte haft någon brådska att välja förare, men nu har man börjat leta efter sådana. Ganska många har i spekulationerna varit aktuella för Haas, men det är nu fem stycken man har tänkt välja mellan. Dessa är Nico Hülkenberg, Jean-Eric Vergne och Esteban Gutierrez plus två till. Haas medger att Le Mans-vinnaren Hülkenberg som är deras toppkandidat kanske trots allt är ett lite för tungt namn för ett litet nykomlingsstall.

******************************

Det finns plats för två nya stall i F1 till säsongen 2016 förutom Haas. FIA hade t.o.m. förlängt den ursprungliga ansökningstiden för att få ansökningar. Det kom in två ansökningar, men ingendera ansågs vara tillräckligt seriös. Så Haas är det enda nya stallet 2016.

******************************

Red Bulls kontrakt med Renault går ut efter säsongen 2016. Parterna har varit på kollisionskurs under den senaste och den här säsongen, och Red Bull överväger att byta leverantör. Det är troligen Mercedes eller Ferrari som skulle bli aktuellt. Mercedes är deras första alternativ, men tyskarna verkar inte vara så intresserade av att hjälpa en konkurrent. Enligt Motorsport.com har Ferrari däremot gjort ett informellt erbjudande som skulle ge Red Bull en kraftenhet av samma standard som Ferrari använder.

******************************

Renaults medverkan i F1 efter säsongen 2016 är ännu osäker. Då går kontraktet med Red Bull och Toro Rosso ut. Som det nu ser ut har den franska motortillverkaren tre alternativ. Man kan fortsätta i sin nuvarande form som leverantör, man kan köpa upp ett stall och grunda ett eget fabriksstall eller man kan lägga ner verksamheten i F1. F1-mogulen Bernie Ecclestone har sagt att han inte vill se Renault lämna sporten. De har varit med oavbrutet sen 1977, och enligt Ecclestone har de varit lätta att samarbeta med. Men det är upp till dem själva att avgöra, och enligt Ecclestone tros beskedet komma i september.

******************************

Ett F1-lopp i Helsingfors centrum kan bli verklighet så tidigt som 2018 om man får tro dem som håller i trådarna för planeringen. Mera om det i ett separat inlägg senare.

******************************

Marcus Ericsson tror att Sauber kommer att ta ett steg framåt när serien åter kör igång efter sommarpausen om en vecka. Då kommer man att få en uppgradering på kraftenheten från Ferrari så man har den senaste versionen. De två följande loppen är Spa och Monza, alltså två fartlopp, vilka Ericsson tror ska passa Sauber bra. Efter det körs det i Singapore, en långsammare bana, men tills dess ska Sauber få en större uppgradering på aerodynamiken vilken Ericsson ser fram emot och tror att ska ge Sauber ytterligare en puff framåt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s