”Räikkönen stannar troligen i Ferrari”

Det tror den f.d. F1-föraren och nuvarande expertkommentatorn Mika Salo, och har bra motiveringar.

Kimi Räikkönen visade under Ungerns GP att farten fortfarande finns, och han kunde hålla jämna steg med stallkamraten Sebastian Vettel som sett till hela säsongen hittills varit den klart bättre av de två. Enligt Salo har Räikkönen mognat mycket som människa under de senaste åren. Han hade små problem under hela veckoslutet, börjande från fredagen då framvingen plötsligt tappades under träningen. På lördagens träning fick han ett vätskeläckage, och på söndagen avbröts loppet p.g.a. problem med kraftenheten och redan innan det flög en del bort från bilen som inte hade någon större betydelse, men gav honom och många andra skrämselhicka. Trots att han var märkbart frustrerad efter loppet och sa det också öppet, sa han inget illa om Ferrari. Sånt sköter inte ens Räikkönen längre offentligt utan det sköter man internt.

Men det som enligt Salo talar starkast för att Räikkönen kör tillsammans med Vettel i Ferrari 2016 är stallet då får en välbehövlig kontinuitet. Vettel är ny i stallet i år, och om det kommer någon ny i stället för Räikkönen till nästa säsong startar man igen på ett vis från ruta ett.

Min personliga förhoppning är att Valtteri Bottas, som har stigit fram till den största ersättarkandidaten, en dag kör för Ferrari. Men både Bottas och Räikkönen har option för 2016 med sina nuvarande stall och jag tror det finns flera än jag som ännu vill se Räikkönen i F1, och ett år till i Williams kunde göra Bottas gott innan han ger sig in i hetluften i Maranello. För där har man ständigt vakande ögon på sig.

Men det är ju inte Salo eller jag eller någon utanför Scuderia Ferraris ledning som fattar det här beslutet. Ofta brukar Ferrari meddela nästa års förare i samband med Italiens GP som i år körs 6. september. Det är möjligt att vi får ge oss till tåls tills dess innan vet hur det går.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s