Formula 1-världen hedrade Bianchi

15 minuter innan Ungerns GP körde igång hedrade hela F1-världen minnet av Jules Bianchi med en tyst minut.

Bianchi hedrades med en tyst minut.

Bianchi hedrades med en tyst minut innan Ungerns GP.

Det var första loppet efter att Bianchi avled och begravdes. Bernie Ecclestone visade extremt god smak genom att låta ett privat flygplan hämta familjen Bianchi till Budapest. Under den tysta minuten stod alla förarna och Jules familj i ring med alla förarnas hjälmar inne i ringen och Jules hjälm i mitten. Det var en högtidlig stund och många av förarna var tagna av stundens allvar och hade säkert tufft att igen koncentrera sig på racing.

Också så gott som alla bilar och förarnas hjälmar var prydda med någon text där man uttryckte sin saknad efter en tävlingskumpan.

Det var ju Sebastian Vettel och Ferrari som vann loppet efter många spännande incidenter. Genast efter målgång tackade han sedvanligt stallet och mindes också Jules i sitt ”tacktal”.

På podiet var det en märkbart rörd Vettel som tillägnade segern Bianchi. Med största sannolikhet skulle Bianchi inom en rätt överskådlig framtid ha tillhört Ferrarifamiljen som Vettel uttryckte det. Också Daniil Kvyat som stod på podiet för första gången efter ett F1-lopp och Daniel Ricciardo tillägnade Bianchi sina placeringar.

Det var en händelserikt lopp idag med många små sammanstötningar mellan bilarna, och en del av dom såg nästan amatörmässiga ut. Det är möjligt att omständigheterna idag gjorde att man hade små koncentrationssvårigheter. Den finska ishockeytränaren Juhani Tamminen brukar säga att 90% koncentration betyder 50% prestation. Kanske det var något av det vi fick uppleva idag.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s