Hamilton i överlägsen stil till pole position

Vi som väntar på förändringar i toppen blev igen en gång besvikna, för ingen rådde på Lewis Hamilton i dagens ungerska tidskörning.

Sauber som nu i veckan förlängde med sina nuvarande förare Marcus Ericsson och Felipe Nasr stampar på stället och har t.o.m. tagit ett eller två steg bakåt jämfört med farten man hade i början på säsongen och framför allt under testerna inför säsongen. Igen en gång kan vi konstatera att endast Manors två bilar finns bakom Sauber i resultatlistan efter tidskörningen. Ericsson var 17. snabbast och Nasr 18. En liten besvikelse för McLaren var att också Jenson Button stannade i Q1.

I Q2 fick vi se lite dramatik, om än i ytterst liten skala. Vid ungefär halva sessionen stannade Fernando Alonsos bil vid infarten till depån och sessionen stoppades tills bilen hade skuffats till en säkrare plats. Alonso själv började omedelbart skuffa sitt arbetsredskap till depån och fick snabbt hjälp av banfunktionärer. Hamilton och några andra hade just kommit ut på banan med nya däck, så en serie däck hade tappat sin bästa prestanda utan att ha gett förarna något.

I Q3 var Hamilton i en klass för sig och inte ens Nico Rosberg kunde göra något för att förhindra britten att ta pole position. Rosberg tog ändå andra platsen, över 0.5 sekunder efter Hamilton. Sebastian Vettel var tredje snabbast idag, bara 0.035 sekunder före Daniel Ricciardo. Bakom Ricciardo hittar vi Kimi Räikkönen och efter honom har vi Valtteri Bottas.

Jag hör inte till de största foliehattarna/konspirationsteoretikerna, men Räikkönens ideliga otur börjar verka märklig. Igår tappade han framvingen under fria träningen och idag under sista sessionen av träning fick han en vätskeläcka som tvingade honom till depån. Men själv kunde han idag ha gjort bättre ifrån sig. Andra sektorn körde han förvånansvärt långsamt under sista och avgörande varvet av tidskörningen. Hade den sektorn gått perfekt hade han troligen kunnat slå Ricciardo och tagit fjärde startrutan. Nu kör han för en fortsatt F1-karriär och måste ha alla marginaler på sin sida. Men ingenting är förstås förlorat med tanke på morgondagens lopp och med en kylig insats av Iceman kan han ännu stiga.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s