Sauber ger Ericsson och Nasr förnyat förtroende

Sauber har meddelat redan i det här skedet av säsongen att man fortsätter med samma svensk-brasilianska duo, d.v.s Marcus Ericsson och Felipe Nasr också nästa säsong.

Ericsson och Nasr har förlängt sina kontrakt med Sauber.

Ericsson och Nasr har förlängt sina kontrakt med Sauber.

Kanske Sauber har blivit vis av misstaget och beslutat sig för att inte ändra i föraruppställningen. Inför säsongen 2015 visade sig att man hade kontrakt med inte mindre än fyra förare, och Giedo van der Garde drog stallet inför rätta för att få sin förarplats som han ansåg sig ha rätt till. Man gjorde dock upp om saken och allt var frid och fröjd.

Nej, nog tror jag att Sauber förlängt med Ericsson och Nasr p.g.a. deras talang. Och för ett litet stall som Sauber är det säkert också viktigt med kontinuitet och att få fortsätta med dem som är inkörda i stallet. Stallchef Monisha Kaltenborn försäkrar att man litar på sina båda förare, vilket det faktum att man redan nu förlängt med båda också visar. Och båda förarna är självklart glada över det förtroende stallet visat. Förlängningen torde vara på ett år för båda.

”Jag är mycket lycklig över att Sauber litar på mina potential för ännu ett år”, säger Ericsson.

”Det är fint att få köra ytterligare ett år för Sauber. Förlängningen av kontraktet med stallet är ett viktigt steg i min karriär”, säger Nasr om förlängningen.

Spekulationerna om Kimi Räikkönens vara eller inte vara i Ferrari 2016 har gått heta. Valtteri Bottas har stigit fram som den främsta kandidaten som ersättare för Räikkönen, och Nasr har enligt spekulationerna varit den som i sin tur skulle ersätta Bottas i Williams. Hur det nu går med den här bytesrouletten återstår att se. Eller är det här ett smart drag från Saubers sida att kräva pengar av Williams för att köpa ut Nasr ur sitt kontrakt? Kaltenborn är jurist till utbildningen och kan säkert sådant bättre än många andra. Nasr och Räikkönen har också samma manager i Steve Robertson. Möjligt är förstås också att Ferrari mot alla förhandsspekulationer i media förlänger Räikkönens kontrakt med ett år, och nämnda byten blir av efter säsongen 2016.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s