Familj, släkt, vänner och kolleger tog farväl av Bianchi

På tisdag förmiddag ordnades begravningen av Jules Bianchi i hans hemstad Nice i Frankrike.

Ciao Jules

Det här är egentligen gammalt redan, men jag var på en liten resa och hann inte skriva om det förrän nu. På tisdagen var det alltså dags för begravningen för Bianchi som dog på fredag senaste vecka av de skador han ådrog sig för nio månader sen under Japans GP. Förutom familj, släkt och vänner fanns det naturligtvis också många F1-personligheter som ville ta ett sista farväl av en kollega. De som bar Bianchis kropp till sista vilan var landsmannen och goda vännen Jean -Eric Vergne och likaså landsmannen Romain Grosjean samt Sebastian Vettel, Adrian Sutil, Pastor Maldonado och Felipe Massa. Förutom dessa ska åtminstone Valtteri Bottas, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button, Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat, Nico Hülkenberg, Marcus Ericsson, Roberto Merhi och Will Stevens ha funnits på plats.

Andra F1-personligheter på plats var FIA ordföranden Jean Todt, fransman också han. Manor-Marussia ledning fanns på plats för att hedra Bianchi som gett stallet de enda poängen hittills i stallets historia. Också fyrfaldige mästaren, fransmannen Alain Prost fanns bland begravningsgästerna. Också många fans som ville ta ett sista farväl av Bianchi hade samlats utanför katedralen Sainte Reparate i Nice där stora porträtt av Bianchi hängde. På ett närbeläget torg hade många lagt ner kransar för att hedra minnet. Också internationella motorsportförbundet FIA visade sin respekt för Bianchi genom att frysa hans nummer. Det betyder att ingen kan köra med #17 i F1 längre.

Bianchi var en av sin generations mest lovande förare, och flera experter har menat att han med all sannolikhet hade varit åtminstone en framtida GP-vinnare och kanske han t.o.m. hade blivande världsmästare. Efter olyckan kom det fram att han hade kontrakt med Sauber för 2015, och i samband med hans död och begravning berättade Ferraris tidigare ordförande Luca di Montezemolo att Bianchi skulle ersätta Kimi Räikkönen i Ferrari när tiden för det var inne. Så Bianchi hade mer eller mindre vägen till toppen inom F1 utstakad redan under inledningen av sin karriär.

Men F1 är trots allt fortfarande en farlig sport och kommer troligen att förbli det. Och på några sekunder den 5. oktober 2014 ändrades allt för all framtid för Bianchi och hela familjen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s