Bianchi är borta men minnet lever kvar

Trots att Jules Bianchi har lämnat jordelivet lever minnet kvar genom ett F1-stall som troligen inte skulle finnas med om det inte var för Jules.

25. maj var datumet för Monacos GP årsmodell 2014. Då tog Bianchi Marussias första poäng, två stycken, och också sina egna första och sista i F1. Det var livsviktiga poäng för stallets framtid. Det är fråga om ett litet stall med små resurser på alla områden. Men poängen betyder att Marussia tog nionde platsen i konstruktörsmästerskapet före Sauber och Caterham, och förhållandevis stora prispengar för ett litet stall. Förutsatt att man ställde upp i starten av säsongen 2015. Det var länge oklart om man skulle klara det, men till slut och mot alla odds gjorde man det. Som Manor-Marussia.

Utan Bianchis två poäng i Monaco är det osannolikt att det hade funnits kapital och möjlighet att försöka satsa på ett deltagande i årets serie. Men senast nu tror jag det finns en glöd och en vilja inom stallet att förvalta den plats i F1 som Bianchi indirekt gett dem.

Så varje gång vi ser Will Stevens eller Roberto Merhi ratta en Manor ser vi en del av Jules Bianchi som på så vis får leva kvar inom sporten som betydde allt för honom.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s