Fangios kvarlevor ska grävas upp

En domare i Argentina har bestämt att världsmästaren Juan Manuel Fangios kvarlevor ska grävas upp för att en DNA analys ska kunna göras.

Fangio i en Ferrari, eventuellt 1956 då han körde för stallet.

Fangio i en Ferrari, eventuellt 1956 då han körde för stallet.

Fangio blev världsmästare hela fem gånger, första gången 1951 och fyra år i svit 1954-57. Han var aldrig gift och hade heller inga kända barn. Men han hade ett långt förhållande med Andrea Berruet.

Nu är det Berruets son, Oscar Cesar Espinoza, som hävdar att Fangio är hans pappa. Hur det är med ett eventuellt faderskap ska nu avgöras genom DNA analys i ett mål som inleddes redan 2013.

Fangio är begravd på kyrkogården i sin hemstad Balcarce i Argentina. Kvarlevorna ska grävas upp 7. augusti och transporteras till Mar del Plata som ligger omkring 50 km. bort där analysen ska göras.

17. juli är det 20 år sen Fangio dog 1995, 84 år gammal. Han är en av pionjärerna inom F1. Det första F1-loppet någonsin, i den form den startade i 1950 och fortsatt intill denna dag, kördes på Silverstone och vanns av italienaren Giuseppe ”Nino” Farina och Fangio avbröt p.g.a. tekniska problem. Men redan nästa lopp vann han, och är i och med den segern den första som vunnit Monacos GP.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s