Lotus är nära konkurs

Finska Ilta-Sanomat citerar den franska tidningen L`Equipe som skriver att Lotus troligen går i konkurs ännu under pågående säsong.

Läget är så dåligt att det enligt tidningen är möjligt att Lotus konkurs skulle vara ett faktum redan innan Ungerns GP om tre veckor. Då skulle det alltså finnas nio stall och 18 bilar kvar. Det har länge spekulerats över att Renault skulle vara villigt att ta över något stall, och Lotus skulle då vara ett alternativ. Lotus ägs idag av investmentbolaget Genii Capital som leds av affärsmannen Gerard Lopez.

Det brittiska bolaget XTrac som tillverkar växellådor har beslutat att stämma Lotus för uteblivna betalningar. Men parterna kom överens om att man inte tar upp det innan Storbritanniens GP, eftersom en konkurs ändå är trolig.

Redan då Kimi Räikkönen körde för stallet åren 2012 och 2013 hade han man svårigheter att betala hans lön. Enligt uppgifter skedde sista utbetalningen först efter att han lämnat stallet och anslutit sig till Ferrari.

Under Storbritanniens GP igår körde stallets förare Romain Grosjean och Pastor Maldonado ihop redan på första varvet och avbröt. Var det då det sista de gjorde som Lotusförare?

 

Annonser

One comment on “Lotus är nära konkurs

  1. Ping: Uppgörelse mellan Lotus och Xtrac | Anders Formula1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s