Spännande lopp i Silverstone som Hamilton till slut vann

I starten var det Williams som drog iväg som skjutna ur en kanon och Mercedes var närmast statister, men under loppets gång var det till slut de två silverpilarna som körde i mål som etta och tvåa.

Felipe Massa och Valtteri Bottas tog båda fantastiska starter och Lewis Hamilton och Nico Rosberg såg två vita streck som susade förbi. Trots att Massa körde före Bottas var Bottas snabbare, men kom inte förbi.

Efter första depåstoppen var Hamilton i topp. Men på ungefär 37. varvet började det regna, och av toppförarna var Kimi Räikkönen först in för att byta till regndäck. Med facit på han vet vi att det skedde för tidigt, och han tappade placeringar. Innan Mercedes och Williams tog in sina förare hade Rosberg kört förbi båda Williams och den inbördes ordningen man nu hade (Hamilton, Rosberg, Massa Bottas) höll ända till mål.

Det blev ändå ingen podiumplats för Williams, för under loppets gång smög sig Sebastian Vettel sakta men säkert upp till tredje trots att han i ett skede var nere på nionde plats. För Räikkönen blev det inte bättre än en åttonde plats och några tröstpoäng. Förutom att han tog regndäck lite för tidigt var han ändå bakom Vettel trots att han startade framför tysken. Det finns troligen inte många chanser längre att visa för stalledningen varför han skulle få stanna i Ferrari. Naturligtvis hoppas jag, men jag är illa rädd för att Räikkönen gör sin sista säsong i F1.

Genast på första varvet körde Lotus Pastor Maldonado och Romain Grosjean ihop och avbröt. Fernando Alonso tvingades väja och körde på Jenson Button, och hemmaloppet var över för britten. Alonso körde ett bra lopp och kom i mål på tionde plats vilket betyder att han tog första poänget för säsongen och i McLaren-Honda.

För Marcus Ericsson slutade loppet med en 11. plats, bara 4.2 sekunder efter Alonso. Felipe Nasrs lopp slutade innan det börjat då bilen stannade på vägen till startrutan. Bilen fraktades till depån, men man fick inte den i körskick innan de röda ljusen slocknade.

Det var definitivt ett av de mest underhållande loppen i år, tack vare Williams fina start. Trots att Mercedes till slut tog hela potten är det fint att se att andra stall kan utmana dom i enskilda lopp.

Nu är det hela tre veckor till nästa lopp i Ungern. Håller Williams fina form i sig, eller ser vi det sedvanliga scenariot där Mercedes drar ifrån i starten?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s