Renault jobbar på ny version av motorn

Motortillverkaren Renault har blivit efter konkurrenterna Mercedes och Ferrari, men man jobbar frenetiskt på att få fram en motor med bättre tillförlitlighet och kraft.

Man har jobbat på att ta fram en ny kolvkonstruktion, och nu jobbar man i dynamometern på att få mera kraft i den också. Tillförlitligheten har inte varit bra i Renault, och man räknar med att i ett ganska tidigt skede tvingas ta i bruk den femte kraftenheten för de fyra förarna (Red Bull och Toro Rosso) som kör med Renault, vilket medför straff eftersom fyra tillåts under en säsong. Kraft saknas också jämfört med Mercedes och Ferrari. Det märktes inte så bra i Monaco där kraft inte behövs i så stor utsträckning. Där körde Red Bull in som fjärde och femte och den Toro Rosson som kom i mål var tionde. Men i Canada där kraft behövs på de långa raksträckorna kom Renaultbilarna i mål som nionde, tolfte, trettonde och femtonde.

Som det nu ser ut är Belgiens GP i augusti troligen det lopp där den nya kraftenheten tas i bruk. Hur den här uppdateringen fungerar kan ha betydelse t.o.m. för hela Renaults medverkan i Formula 1. Man har hotat med att dra sig ur om man ännu inte säsongen 2016 tagit in försprånget som konkurrenterna har.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s