Mera motgångar för Vettel

Inte nog med att tekniken inte funkade för Sebastian Vettel i tidskörningen, domarna har dessutom fällt honom neråt i startfältet.

Anledningen är att han hade kört förbi Roberto Merhi i Marussia under tredje fria träningen på lördagen vid röd flagga, d.v.s. då sessionen var stoppad. Vettel körde bakom Merhi tillbaka mot depån, men på en lång raksträcka körde han sen förbi. Det motiverade han med att Merhi verkade ha problem och körde mycket långsamt. Domarna tyckte ändå att ett straff var på sin plats. Dessutom får han tre straffpoäng.*

Det här fäller Vettel till sista plats, men Max Verstappen fick sammanlagt 15 startrutors straff vilket skulle fälla honom längst bak. Vem som sist och slutligen startar från sista rutan återstår då att se i morgon, när också Jenson Button eventuellt kan få något för att man inte fick hans bil körklar till tidskörningen efter de tekniska problem han drogs med i tredje fria träningen.

*) Om en förare samlar på sig 12 straffpoäng under 12 månader bestraffas han med att tvingas stå över ett lopp. Straffpoängen raderas när det gått 12 månader sen man fått dem och naturligtvis efter att kontot blivit fullt och man stått över ett lopp.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s