Nya uppgifter om Mercedes depåfiasko i Monaco

På tisdag kväll fick fansen ställa frågor till Mercedes stallchef Toto Wolff på Twitter under hashtaggen #AskToto, och där kom det fram nya uppgifter angående depåstoppet som fällde Lewis Hamilton från en övertygande ledning till tredje.

Wolff svarade på fansen frågor på Twitter.

Wolff svarade på fansen frågor på Twitter.

Enligt de uppgifter vi fått hittills skulle det helt och hållet ha varit ett grovt strategiskt misstag från stallets sida att ta in Hamilton. Men Wolff säger nu att Hamilton själv ville komma in för ett däckbyte trots att man från stallets sida tyckte det var en dålig idé. Hamilton insisterade för att däcken hade kallnat. Stallet hade, enligt Wolff, en sekund på sig att fatta beslutet, och det i kombination med felaktiga data om tiden ledde till att man fattade beslutet att kalla in honom.

I sista hand är det stallet som fattar besluten, men för att Hamilton ville och data visade att det fanns tid fattade man det olyckliga beslutet att ta in honom trots att man först inte hade för avsikt att göra det. Men att det skulle vara ett strategiskt misstag enbart från stallets sida vilket de första uppgifterna antydde stämmer således inte. Det var ett beslut som fattades i samförstånd mellan stall och förare.

Wolff poängterar att ingen inom stallet har mist sitt jobb på grund av det här. Man jobbar mera långsiktigt och fattar inte sådana beslut på basen av enskilda lopp och incidenter.

Twitterdiskussionen mellan Wolff och fansen kan man läsa på Mercedes site.

Källor: Crash.net, MTV.fi, Twitter

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s