Första pole position för Hamilton i Monaco

Lewis Hamilton tog sin femte pole position för säsongen, men den första i Monaco. Och med en övertygande marginal på över 0.3 sekunder.

För finländarna gick dagens tidskörning inte bra. Kimi Räikkönen var bara sjätte snabbast, slagen av båda Mercedes som startar från första ledet. Och igen en gång av stallkamraten Sebastian Vettel som var tredje snabbats, och dessutom av båda Red Bull-förarna som var fjärde och femte.

Valtteri Bottas har haft problem med däcktemperaturerna under hela helgen och fick nöja sig med 17. startrutan. Han säger själv att det krävs omkring fyra varv innan man kommer upp i rätt temperatur. Och efter fyra varv har den bästa prestandan försvunnit från däcket.

Marcus Ericsson var en placering efter Bottas, men bara omkring 0.08 sekunder efter. Felipe Nasr i sin tur var en placering före Bottas, men flyttas upp en placering i starten i morgon p.g.a. att Romain Grosjean flyttas ner fem placeringar.

McLaren har tidigare talat om att poängplats i Monaco är fullt möjlig, och det är den ännu. Jenson Button startar från 11. rutan (12. snabbaste tid men p.g.a. Grosjean flyttas han en ruta uppåt) och hade chans att komma till Q3, men gul flagg i slutet av Q2 spolierade chanserna. Fernando Alonsos bil stannade på banan i Q2 och han startar från 14. rutan (15. snabbaste tid men en ruta upp p.g.a. Grosjean). Mycket kan dock hända och med lite tur kan han också ha chans till poäng.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s