Heta rykten redan i det här skedet

Vanligen brukar silly season med alla rykten och spekulationer komma igång under sommaren, men redan i slutet av april började det i år.

Enligt vad media skrev tidigare i veckan skulle Valtteri Bottas möjligen flytta från Williams till nya stallet Haas F1 Team som gör debut 2016. Haas kommer att köra med Ferraris kraftenheter och får också annan teknologisk hjälp därifrån och kallas därför i media för Ferraris juniorstall. Något man inom Haas inte gillar. En säsong skulle Bottas tillbringa där och sen vara klar för ett kontrakt med Ferrari.

Men enligt nya uppgifter från Italien skulle Ferrari ”dumpa” Kimi Räikkönen till Haas och Bottas skulle ta hans plats i Ferrari. Men det här faller på sin egen orimlighet. Räikkönens kontrakt går ut efter den här säsongen men det finns option för ännu en säsong. Han är villig att fortsätta i Ferrari ännu 2016, men jag garanterar att han inte vill ”degraderas” till ett nykomlingstall utan möjligheter till framgång. Den möjligheten finns bara inte. Om han inte får fortsätta i Ferrari har han gjort sitt inom Formula 1, så är det bara.

Men för den 25 år unga Bottas skulle en säsong i Haas kunna vara ett alternativ, om än inte på kort sikt det mest lockande, ifall en plats i Ferrari säsongen 2017 kan garanteras.

Mercedes har också förekommit i spekulationerna för Bottas del eftersom stallchefen Toto Wolff också är hans manager, men Nico Rosberg har – om jag minns rätt – kontrakt ännu för två säsongen efter den här och Lewis Hamilton har enligt rykten ett tre till fem års kontrakt på gång. Så riktigt snart blir det inte någon plats ledig där.

Silly season har startat ovanligt tidigt i år, definitivt inte mig emot. En av sportens fina kryddor.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s