Mercedes och Ferrari konspirerar mot Red Bull

Åtminstone om vi ska tro Red Bulls rådgivare Dr. Helmut Marko som ser ugglor i mossen bakom Ferraris stora framsteg från senaste säsong.

Marko ser att allt inte står rätt till bakom Ferraris uppryckning.

Marko ser att allt inte står rätt till bakom Ferraris uppryckning.

Mercedes dominerade ju totalt senaste säsong, och bara Daniel Ricciardo lyckades vinna av andra stall än Mercedes. Men nu har Ferrari gjort enorma framsteg sen 2014, och ligger inte långt efter Mercedes. Och Marko anser att allt inte står rätt till bakom Ferraris uppsving.
”Det är svårt att bevisa, men jag är säker på att Mercedes har hjälpt Ferrari. Och vi vet alla varför”, menar Marko.

Och det ”alla vet” är att skälen är politiska. F1 höll på att tappa sin attraktionskraft p.g.a. att Mercedes var för överlägsna och därför har Ferrari fått hjälp av Mercedes att utveckla sin kraftenhet. Också Mercedes och Ferraris gemensamma önskan att fortsätta med V6:orna skulle stöda teorin menar Marko. Mercedes skulle t.o.m. ha bromsat utvecklingen av sin kraftenhet under vintern och rekommenderat Ferrari att anställa hybridexperten Wolf Zimmermann.

Red Bull har det svårt på flera fronter; Renault levererar en undermålig kraftenhet, och dessutom konspirerar de andra tillverkarna mot stallet. Eller rättare sagt; Red Bull gör det svårt för sig. Nu borde man istället koncentrera sig på sitt eget görande och inte fundera så mycket på vad de andra gör.

 

Annonser

2 comments on “Mercedes och Ferrari konspirerar mot Red Bull

    • Tja… inte är det väl helt omöjligt, men måste jag svara ja eller nej, så blir det nej, Ferrari har klarat det på egen hand utan hjälp av Merc.Men som sagt, allt är möjligt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s