Intressant och jämn tidskörning i Bahrain

Förutom att Lewis Hamilton knep sin fjärde pole position på lika många försök var det jämnt och ovisst in i det sista hur platserna bakom honom skulle fördelas.

Redan i Q2 visade Hamilton att de andra får överträffa sig själva om någon skulle ha chans att slå honom, och det gjorde ingen. Men Sebastian Vettel slog en kil mellan Mercedesförarna och startar bredvid Hamilton och Nico Rosberg tvingas se Hamiltons bakvinge i starten.

Kimi Räikkönen har inte varit riktigt skarp under de senaste tidskörningarna trots att han kört upp sig i loppen, men nu var han vaken redan i tidskörningen och startar bredvid Rosberg. Ferrari har varit bättre i loppen än tidskörningarna i år och Mercedes har all anledning att vara aningen nervös inför loppet. Om Vettel lyckas bra i starten och har Hamilton bakom sig när man kommer ut ur första kurvan kan det hända att brittens nerver börjar spöka och allt är då möjligt.

I Malaysias hetta verkade Ferrari ha en rätt stor fördel beträffande däckekonomin jämfört med Mercedes. I Kinas lite svalare väder såg vi inte något av det, men i Bahrain är det åter varmare och om Ferrari kan klara sig med ett depåstopp mindre än Mercedes kan det bli en mycket jämn kamp om segern.

Williams ska vi inte heller räkna bort. Deras båda bilar startar från tredje ledet och visade riktigt pigga takter idag. Kan vi t.o.m. få se tre stall kämpa i täten i morgon?

Marcus Ericsson och Sauber tog ett litet steg bakåt från de två tidigare loppen. I både Malaysia och Kina tog Ericsson sig till Q3, men får nu nöja sig med 13. startrutan. Men en poängplats är alldeles säkert inom räckhåll för svensken i morgon.

McLaren tar små steg uppåt för varje racehelg. Jenson Button har haft stor otur hela helgen och bilen har vid flera tillfällen under träningarna bara stannat på banan. Likaså under tidskörningen. Button fick inte ens tid idag, men det ska inte vara något hinder för att starta i loppet. Fernando Alonso klarade sig däremot bra. Säsongens bästa tidskörning hittills gav 14. startrutan som belöning, bara 0.005 sekunder efter Ericsson.

Om Kinas GP för en vecka sen var det i särklass tråkigaste loppet i år har vi all orsak att förvänta oss ett mycket spännande lopp i morgon. Mycket ska väl hända om vi inte har Hamilton i topp, men om placeringarna bakom är det omöjligt att sia.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s