Familjen Bianchi lever under ständig tortyr

Egentligen finns inte så mycket nytt om Jules, men av respekt för alla dem som dagligen kommer ihåg honom på olika sätt vill man ge en liten uppdatering.

Jules Bianchi ligger fortfarande i koma på sjukhus i Frankrike.

Jules Bianchi ligger fortfarande i koma på sjukhus i Frankrike.

Jules pappa Philippe Bianchi har gett en intervju om nuläget.
”Det enda vi egentligen kan säga är att han kämpar med samma styrka han alltid har kämpat med, både före och efter olyckan. Jules gör ett maraton varje dag. Från en medicinsk synvinkel är hans läge stabilt. Alla hans organ arbetar utan assistans, men han är ännu medvetslös”, säger Philippe Bianchi.

Det finns enligt läkarna ingen enskild åtgärd som kan hjälpa Jules i nuläget. Det viktigaste just nu är att låta Jules känna att någon finns vid hans sida. Så varje dag finns någon från familjen vid sjukhussängen – pappa, mamma, syster eller bror. Också Jules tyska flickvän Gina bor nu i Nice i Frankrike där Jules är inlagd.

Familjen ser att det ändå har skett framsteg. Genast efter olyckan den 5. oktober i fjol när de kom till sjukhuset i Japan fanns det inte mycket hopp. Man talade då om obotliga skador. Man sade också att Jules kunde flyttas till Frankrike tidigast efter ett år, men redan efter sju veckor flyttades han efter att han hade börjat andas utan hjälpmedel.

Philippe Bianchi menar att den här typen av olyckor slår en hårdare än ett plötsligt dödsfall. Det är en daglig tortyr. Familjens hela universum kollapsade dagen då olycka skedde. Och det finns frågor som ständigt återkommer. Kommer han att klara det här? Och om han gör det, kommer han att vara invalidiserad eller kommer han att kunna leva normalt?

Bianchi tackar alla som stöttar dom på olika sätt och lovar att man berättar när det finns något att berätta. Bra eller dåligt.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s