Hamilton helt suverän i Kina

Det börjar bli väldigt tjatigt, men faktum är att Lewis Hamilton gör vad som behövs för seger och ger ingen annan någon chans.

Hamilton är för tillfället totalt oslagbar.

Hamilton är för tillfället totalt oslagbar.

Hamilton körde i ledning från start till mål, förutom några varv vid däckbyten, och ingen hade en reell möjlighet att ens utmana honom om segern. En näst intill perfekt insats igen en gång av britten. Nico Rosberg fullbordade ännu en dubbelseger för tyskarna.

Sebastian Vettel har gjort en otrolig insats i Ferrari. Tre podiumplatser av lika många möjliga. Kimi Räikkönen har ohjälpligt halkat ner på andra plats i den inbördes ordningen. Ännu finns det möjligheter att ändra på det, men då måste något ske snabbt. Redan i tidskörningen ger han för mycket efter till Vettel, vilket han också medgav idag, så det blir svårt under söndagen att få fast. Räikkönen gjorde ändå en riktigt bra start idag och redan under inledningen av första varvet drog han förbi Williamsduon som startade framför honom. Räikkönen fick kritik för två veckor sen för att han var för mjuk i starten, men nu såg vi den aggressivitet som anstår Iceman.

Liksom Räikkönen blev också Valtteri Bottas och Marcus Ericsson slagna av sina stallkamrater. Felipe Massa och Bottas kom i mål som femte och sjätte, Felipe Nasr och Ericsson åttonde och tionde. Det här betyder att Sauber fick båda bilarna på poäng och ligger på en fin fjärde plats i mästerskapet.

Red Bull och Renault har gått ett verbalt krig under början av säsongen p.g.a. kraftlösa motorer. Daniel Ricciardo gjorde ändå en riktigt fin insats idag. Han startade från sjunde rutan men tappade hela tio placeringar redan på startrakan, men körde upp sig till nionde.

Två varv före mål stannade Max Verstappens bil på start-/målrakan och säkerhetsbilen togs in. Det betydde i praktiken att loppet var kört och de två sista varven var bara en transportsträcka till mål. Sista tredjedelen av loppet hade Räikkönen sakta men säkert knappat in på Vettel, men i.o.m. det här försvann chanserna att komma förbi. Det hade troligen inte lyckats i alla fall, men det hade kunnat ge ett värdigt avslut till loppet som var det hittills tråkigaste och mest händelsefattiga i år.

Det vi såg av Ferraris bättre däckekonomi gentemot Mercedes i Malaysias hetta var bortblåst i Kina. Om det sen beror på just klimatet eller banan eller något annat är svårt att säga, men på den punkten var de mycket jämna. Williams som senaste år var ett av de stall som var ”snällaste” mot däcken har nu problem att få bakdäcken att hålla och har mycket att jobba på det.

Nu har vi ett lopp kvar i Asien när vi kör i Bahrain nästa vecka innan en tre veckors paus innan cirkusen flyttar till Europa och Spaniens GP.

 

Annonser

4 comments on “Hamilton helt suverän i Kina

 1. Mercedes är fortfarande snabbast men luckan krymper . Jag tror att Ferrari är tillbaka, har två duktiga förare och en bra bil. Tyvärr loppet i sig var mycket tråkigt

  Gilla

  • Jag tror inte att Mercedes ger riktigt allt. Nico klagade ju på att Lewis inte körde för fullt, och det visade han också med att köra två otroligt snabba varv innan ena (kanske båda) depåstoppen.

   Men jo, jag håller fullständigt med om att Ferrari är tillbaka. Det enda stallet som kan ge Mercedes en match. Williams har tyvärr fallit en aning, eller inte gått framåt lika mycket som några andra.

   Gilla

 2. Det är klart att Mercedes inte ger riktigt allt men Ferrari har en bra bil. Det som är ännu bättre är att bilen passar både Vettel och Kimi. Jag tycker att Kimi kunde ha kört om Vettel om inte SC kommit ut

  Gilla

  • Han hade antagligen kommit ifatt Sebastian, men han var inte ens själv säker på att han hade kunnat komma förbi.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s