Fortsatt förtroende för Kaltenborn

Trots Giedo van der Gardes rättsprocess mot Sauber och allt strul kring den har ägaren Peter Sauber åtminstone offentligt fullt förtroende för stallchefen Monisha Kaltenborn.

Peter Sauber och Monisha Kaltenborn.

Peter Sauber och Monisha Kaltenborn.

Peter Sauber har numera en ganska liten roll i det dagliga arbetet. Men p.g.a. omständigheterna senaste vecka i Melbourne som i värsta fall hade kunnat sätta stopp för stallets 22 år långa historia, såg schweizaren sig tvingad att lämna den lugna tillvaron hemma i Schweiz och följa händelserna på ort och ställe. Och även stöda Kaltenborn. På frågan om hon nu kommer att sluta som stallchef säger Sauber att det inte kommer att hända.

”Utan Monisha Kaltenborn skulle Sauber inte finnas”, sa han så sent som igår på söndagen.

”Jag hade inte köpt tillbaka stallet för sex år sen (av BMW som ägde det en tid) om hon inte hade varit villig att vara med. Det var ett gemensamt beslut, och jag hade mycket tur som fick henne i den här positionen. Det finns också många andra stall som gärna skulle ha denna kvinna.”

Tvisten med van der Garde är inte över. Själv sade han att man kommer att fortsätta diskussionerna genast nu i början av veckan och förhoppningsvis kommer man med en permanent lösning på tvisten så fort som möjligt så att alla inom stallet kan koncentrera sig på att göra fortsatta bra resultat efter att säsongens öppningslopp gick över förväntningarna med en femte och en åttonde plats trots att förutsättningarna var långt ifrån gynnsamma.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s